Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s ananasem

Ananas pochází z jižní Ameriky, kde se pěstuje po staletí. Dnes se nejvíc pěstuje na Havaji, v Brazílii a Mexiku. Běžně dostupný je ananas v čerstvé podobě, k dostání je také kompotovaný. Konzervováním se ovšem ničí jeho cenná složka – enzym bromelin či bromelain, který pomáhá při trávení bílkovin. Má také na svědomí, že citlivější jedince pálí v puse, okolo rtů nebo na patře. Ananas je skvělou součástí dezertů a salátů.

...

   
Není úplně snadné vybrat dobře vyzrálý ananas. Když ale víte, jak na to, bude to hračka. Jak to poznat?

  • Prostřední list uprostřed růžice, která ční z "šišky", jde snadno odtrhnout.
  • Povrch ananasu by měl být žlutý bez bílých nebo hnědých fleků.
  • Vůně ananasu by měla být sladká, ale ne navinulá – to je znak přezrálosti.
  • Neuchovávejte ananas v chladničce, zima mu neprospívá.

Související suroviny: 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč