Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotletky se šalotkami a hruškami

Kotletky se šalotkami a hruškami
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:

Kotletky se šalotkami a hruškami

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2464 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 200 g
Tuky 113 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové dostane díky spojení se šťavnatými hruškami úplně jiný rozměr!

Máte rádi netradiční kombinace chutí?
Potom vyzkoušejte i další recept na vepřové kotlety s hruškami

 
Skryt pre seznam

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
kotleta 6 ks
vepřová nebo 4 větší, cca 250g každé
česnek 3 stroužky
šalvěj 12 lístků
čerstvá
vývar zeleninový 250 ml
i z kotky
tvrdší
z poloviny citronu
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do pekáčku nalijte olej, dejte na sporák a nechte na středním plameni rozehřát; pak na tuku z obou stran opečte kotlety, aby chytily barvu. Poté je vyjměte a uchovejte na teplém místě.

2

V oleji teď opečte cibulky a česnek; mělo by stačit zhruba pět minut. Vraťte do pánve kotlety, přidejte bobkový list a šalvěj, přilijte vývar, osolte a opepřete. Uveďte do varu a pak všechno opatrně přemístěte do trouby. Pečte asi dvacet minut; během této doby vepřové jednou obraťte. Oloupejte hrušky, rozčtvrťte je a vyřízněte jaderník. Spolu s citronovou šťávou je pak přidejte do pekáče k masu.

3

Pečte ještě asi dvacet minut, pak kotlety, cibulky a hrušky vyjměte a rozdělte na talíře. Pekáč postavte na sporák a pět minut povařte vypečenou šťávu, aby zhoustla. Přelijte přes kotlety. Podávejte třeba s bramborami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

28.03.2009 22:21
Na to, že jsem ve vaření začátečík, tak se pokrm vyvedl bájenčně! Místo lístků šalvějě jsem tuto bylinu použila v sypané formě - prodávané jako čaj. Výsledek neměl chybu! Hrušky k masu jsou super.
01.09.2008 02:32
Já jsem sice neměla šarlotky, ani moc koření, takže jsme zůstali jen u cibule, ale zalila jsem kotlety bílým vínem - velice delikátní záležitost.
29.12.2007 15:07
Jelikož jsem nesehnala šalotky,vybrala a použila jsem malé cibulky a ... Je to ňamka kombinace hrušek a cibule. Doporučuji.
21.07.2007 14:16
Tak to je opravdu velmi svěží oživení vepřových kotletek, šalvěje se vůbec nebojte, zejména pak ne čerstvého. Jako příloha jsou ideální malé nové opečené branbůrky promíchané s máslou a emně pokrájenou janí cibulkou.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč