Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pistáciové kulfí s mangem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2603 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 285 g
Tuky 140 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyrobte si smetanovou zmrzlinu po indicku! Dostanete symfonii chutí pistácií, manga a růžové vody. Dokonalé!

Suroviny

slazené
voda růžová 2 PL
pistácie 50 g
sekané
mango 3 ks

Postup

1

Prošlehejte kondenzované mléko s růžovou vodou a pistáciovými oříšky. (Máte-li rádi méně sladké dezerty, použijte neslazené kondenzované mléko a doslaďte si ho moučkovým cukrem podle vlastní chuti.) Ušlehejte ze smetany šlehačku a vmíchejte do pistáciové směsi.

2

Rozdělte směs na kulfí, indickou zmrzlinu, do šesti malých pohárků nebo jiných příhodných formiček, překryjte potravinářskou fólií a dejte zmrazit.

3

Z každého manga odkrojte dva co největší díly (,půlky) tak, že povedete řez nožem co nejtěsněji kolem ploché strany pecky. Dílky nakrojte několika řezy křížem krážem, aniž byste prořízli slupku. Položte řeznou stranou na gril a opékejte, dokud šťáva na povrchu nezačne mírně karamelizovat. (Pokud potřebujete, aby vám manga rychle dozrála, zabalte je do novin nebo do papírového sáčku a nechte asi dva dny při pokojové teplotě dojít.)

4

Sejměte mango z grilu a promáčkněte slupku tak, aby vynikly ozdobné zářezy. Podávejte horké se zmrzlinou kulfí ozdobenou sekanými pistáciovými oříšky.

NĚCO NAVÍC: Růžová voda či voda z pomerančových květů jsou oblíbené orientální přísady zejména dezertů. Koupíte je ve většině obchůdků s kebabem, gyrosem a dalšími orientálními pochoutkami. Když je neseženete, zkuste kulfí ochutit mandlovou esencí nebo neméně tradičním kardamomem. Šest semen kardamomu povařte dvě minuty v kondenzovaném mléce, proceďte, vychlaďte a postupujte dále podle základního receptu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč