Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 181 g
Tuky 27 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pórek zalitý smetanou se výborně hodí k pečením.

Suroviny

pórek 3 ks
velký
vývar kuřecí 90 ml
lze nahradit zeleninovým vývarem
strouhaný

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 ºC. Očistěte 3 velké pórky, odkrojte zelenou část a každý pórek pak rozkrojte na třetiny, ty potom podélně rozpulte. Rozložte řeznou stranou nahoru do zapékací formy a přelijte 90 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru a 2 lžícemi smetany ke šlehání. Osolte a opepřete.

2
Rozmixujte 2 plátky toustového chleba, promíchejte je s 30-50 g strouhaného parmazánu a směsí posypte pórek. Dejte péct do trouby na 30 minut, až pórek změkne a strouhanka zezlátne.

Podávejte: k jehněčí a vepřové pečeni či se šťavnatým steakem.

Zkuste: Dejte na pórek plátky sušené šunky a zasypte ho kouskem sýra taleggio nebo jiného měkčího sýra, jako je čedar či blaťácké zlato.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč