Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 44
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3134 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 115 g
Tuky 244 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Variaci na slavný lotrinský quiche si dejte se sklenkou bílého vína.

Suroviny

nebo křehké
olej 1 ČL
houby 250 g
čerstvé hřiby na plátky
slanina 100 g
na malé kostičky
česnek 1 stroužky
drcený
vejce 3 ks
nastrouhaný
tymián 3 snítky
lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Listové těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu včetně boků (klidně je může přesahovat, protože těsto z nich mívá tendenci ‚sjet’) a dejte na 5 minut do trouby, aby  lehounce zezlátlo.

3

Mezitím v pánvi na oleji a másle opečte slaninu s houbami a česnekem dozlatova.

4

Přebytečný tuk slijte a směs přesuňte do mísy.

5

Přimíchejte smetanu, vejce, sýr, tymián a muškátový oříšek. Podle chuti osolte a opepřete.

6

Směs vlijte do předpečeného korpusu, troubu ztlumte na 180 °C a pečte asi 20 minut, až náplň zpevní.

7

Před podáváním nechte koláč vychladnout.

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč