Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí & brokolice ve woku

Hovězí & brokolice ve woku

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 360 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 61 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naházejte do pánve jednu surovinu za druhou a pak už si jen u stolu užijte jejich maximální chuť a vůni.

Suroviny

na opékání, lze nahradit jiným olejem
340 g
hovězí roštěnka lze nahradit pupkem, nakrájené přes vlákno na nudličky
marináda
ze základního postupu
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 4 ks
2 ks nadrobno, 2 ks šikomo na ozdobení
sůl
brokolice 3 hrnek
pěkné růžičky, krátce povařené a pokrájené na plátky
hnědá omáčka ze základního postupu
nesolené
rýže
k podávání, lze nahradit nudlemi

Postup

1

Maso nakrájené na nudličky marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si maso, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2

Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6 mm oleje. Přidejte maso a pomalu míchejte 30 sekund, až zesvětlá. Vyjměte, dejte stranou, vylijte olej a papírovou utěrkou vytřete pánev.

3

Rozpalte wok na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání smažte 30 sekund. Pak vsypte brokolici. Celou dobu míchejte, až bude opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

4

Přidejte maso a hnědou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji trochou drůbežího vývaru. Ozdobte jarní cibulkou, arašídy a podávejte s rýží.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

12.03.2016 15:01

Výborné z krůtího, obratila jsem pořadí - nejdříve základ, pak brokolici, ostrou omáčku- místo drůbežího vývaru uvařené houby shitake s tekutinou-uvařené noodels, dokud brokolice nezměkla.Na 2. woku maso....

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč