Na paprice nemusíte nutně vařit jenom slepici nebo jiné maso, výborná je třeba i cizrna. K téhle naší oblíbené rychlé večeři nás kdysi inpiroval recept Hanky Zemanové, který jsme našli v její skvělé Biokuchařce. Pokud byste raději připravili veganskou verzi, stačí použít rostlinnou smetanu místo klasické. Naše šéfredaktorka Lucka pro zvýraznění chuti ráda přidává ještě uzenou papriku.
Na paprice nemusíte nutně vařit jenom slepici nebo jiné maso, výborná je třeba i cizrna. K téhle naší oblíbené rychlé večeři nás kdysi inpiroval recept Hanky Zemanové, který jsme našli v její skvělé Biokuchařce. Pokud byste raději připravili veganskou verzi, stačí použít rostlinnou smetanu místo klasické. Naše šéfredaktorka Lucka pro zvýraznění chuti ráda přidává ještě uzenou papriku.
Suroviny
cizrna
200
g
z konzervy
vývar zeleninový
500
ml
slunečnicový olej
2
PL
cibule
2
ks
větší, nakrájené nadrobno
paprika mletá sladká
1
PL
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
pórek
1
ks
nakrájený našikmo (zelená část na posypání)
smetana ke šlehání
250
ml
33%
citron
½
ks