Kaiserschmarrn či císařský trhanec, jak se u nás tomuto dezertu říká, je natrhaná palačinka. Má kořeny v rakousko-uherské kuchyni a tradičně se servíruje s jablečným pyré. Jeho příprava je velmi jednoduchá, a navíc se nemusíte trápit...
Příprava pizzy bez droždí je rychlá cesta k cíli. Nemusí být nutně špatná, byť pizzu z kynutého těsta překoná jen těžko. Těsto na pizzu bez kvasnic se obvykle kypří práškem do pečiva. To mu dodá jemnou a nadýchanou texturu, i když trochu...
Risotto nebo také rizoto má původ v severní Itálii. Jde o krémový pokrm z rýže vařené ve víně a vývaru. Časem populární jídlo procestovalo celý svět a získalo mnoho podob. Některé jsou původnímu podobné, jiné na míle vzdálené. Jak má...
Poleva dodá švih i jinak nevýraznému dezertu. Mezi takové sice perník nepatří, ovšem i jemu sluší lesklý potah plný kontrastní chuti. Nejčastěji používanou polevou na perník bývá citronová (či cukrová) nebo čokoládová. Na obě stačí dvě...
Domácí croissanty jako z francouzské pekárny nejsou nedosažitelným snem. Do jejich přípravy budete muset investovat svůj čas a trochu úsilí. Investice se vám však rozhodně vrátí. O svůj recept se s námi totž podělila cukrářka Helena...
Sýrový bešamel nebo také omáčka Mornay se vám bude hodit při přípravě těstovin, noků nebo gratinované zeleniny. Jídlu totiž dodá spoustu chuti, šťavnatost a krémovost. Zároveň dovede všechny složky pěkně chuťově propojit.
...
Možná patříte mezi šťastlivce, kterým každé jaro ožije roh zahrady či záhonu velkými zelenými listy s kyselými řapíky. Bylo by škoda rebarboru (nebo také reveň) nezpracovat, když se na jaře má tak čile k světu! A navíc skvěle chutná na...
S příchodem teplých dnů se příroda probouzí k životu a s ní i touha po osvěžujících pochoutkách, jakou je kupříkladu zmrzlina. Její domácí verze je vynikajícím způsobem, jak využít sezonní ovoce a připravit si zdravou, chutnou a svěží...
Ať už roste na vaší zahradě nebo jste si právě přinesli svazek řapíků rebarbory z obchodu či trhu, začátek je stejný: Štavnaté kyselé stonky je potřeba omýt, očistit a nakrájet. Někoho před použitím rebarbory odrazuje loupání. Proč se...
Japonský cheesecake vzal sociální sítě útokem už před nějakým časem a zdá se, že jeho vítězné tažení zdaleka není u konce. Není se čemu divit, k jeho přípravě potřebujete jen hrstku surovin, je efektní a především nesmírně lahodný. Jak ho...
Italský koláč s názvem ‚La torta della nonna‘, což v překladu znamená ‚babiččin koláč‘, je jeden z nejklasičtějších italských dezertů, který se často objevuje na menu tradičních toskánských tratorií. Propojení křehkého těsta,...
Italská klasika, tiramisu, ukradla srdce davům. V čem tkví její neodolatelné kouzlo? S jednoduchostí a elegancí kombinuje sladké piškoty, lehký krém z italského sýra mascarpone, opojnost likéru a hořkost kávy a kakaa. V galerii na vás...
Chuťově vyváženou směsí, které vévodí porce čerstvých bylinek, nadíváme nejčastěji drůbeží maso nebo masové rolády. Nádivku si můžete snadno připravit i samostatně a výborná je za tepla i za studena.
...
Na co se hodí nakládaná cibule? Věřte, že je to eso, které vašim burgerům, tacos a dalším pokrmům dodá extra chuť. I tak obyčejná surovina jako cibule se může snadným a rychlým marinováním změnit v návykovou lahůdku. Utlumí se tím její...
Těstoviny jsou rychlým a snadným jídlem, které uvaříte za pár minut a připravíte z nich plno dalších chutných a skvělých pokrmů. Pro svou neutrální chuť je skvěle hodí k omáčkám, zelenině, masu i do polévek. Existuje celá řada možností...
Bylinkové máslo je nenápadná záležitost, která ovšem dokáže neuvěřitelnou parádu. Třeba proměnit obyčejný plátek bagety v gurmánský zážitek nebo grilovanou rybu či opečený steak v nezapomenutelnou dobrotu. Bylinkové máslo si...
Víte, jaká maličkost promění váš večírek v jedinečnou párty? Gougère [čti gužér]! Je to francouzské slané pečivo z odpalovaného těsta, které roztomile vypadá a naprosto fantasticky chutná. Na jejich chuť má zásadní vliv použití...
Příprava zdravých obědů „do krabičky“ nemusí být složitá a časově náročná. Klíčem k úspěchu je plánování a výběr jídel, která jsou nejen výživná, ale i chutná a snadno přenosná. A jaro nabízí množství alternativ pro svěží a lehká jídla...
Chladné měsíce v roce jsou na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou mikrozeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost...
Před Velikonocemi se slovo nádivka skloňuje snad ve všech pádech. Na jaře chutná nejlépe, protože do ní můžete přidat jarní bylinky. Pojďte ji s námi obléknout do moderního kabátku. Máme pro vás recept na velikonoční nádivkové muffiny,...
Hledáte ten správný recept na zdravou snídani, svačinu nebo sladkou tečku? Avokádovou čokopěnu si zamiluje celá rodina! Podle našeho videa zvládne tento čokoládový mousse i úplný začátečník za pouhých pár minut.
...
Lahodné a vláčné muffiny s dokonale vyšlehanou čepicí a efektním barevným zdobením potěší koledníky i rodinu a přátele během velikonočního setkání. Jak na nejlepší velikonoční dezert vám prozradíme v našem videu a článku níže.
...
Odlehčete jídelníček a vsaďte na zeleninu. Na toto rychlé thajské kari podle bývalé šéfredktorky Apetitu Lucie Kubrové nepotřebujete ani kari pastu. Do dvaceti minut. Je doslova vitamínovou bombou a tou pravou vzpruhou pro nadcházející dny....
Máme pro vás návod na to, jak si připravit domácí lahodný krémový sýr ze tří dostupných surovin. Nebudete potřebovat syřidlo a postup je opravdu jednoduchý. Provede vás jím italský profesionální tanečník Angelo Coassin.
...