Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza bez droždí? Jde to, jen je potřeba vybrat alternativní kypřidlo a nečekat stejný výsledek

Pizza bez droždí? Jde to, jen je potřeba vybrat alternativní kypřidlo a nečekat stejný výsledek
sdílet:

Příprava pizzy bez droždí je rychlá cesta k cíli. Nemusí být nutně špatná, byť pizzu z kynutého těsta překoná jen těžko. Těsto na pizzu bez kvasnic se obvykle kypří práškem do pečiva. To mu dodá jemnou a nadýchanou texturu, i když trochu jinou než je tomu u klasické pizzy. 

I když tradiční pizza z kynutého těsta je nepřekonatelná, pizza bez kvasnic je jednodušší alternativou. Proč se vrhout na přípravu pizzy bez droždí? Vedou k tomu i další důvody.

  • Potřebujete připravit pizzu rychle. Čas je u přípravy kynutého těsta zásadní, v tomto případě odpadá čekaní na vykynutí. Těsto máte hotové hned po smíchání surovin. 
  • Nemáte droždí. V takových situacích poskytuje těsto bez kvasnic skvělou alternativu a o pizzu nepřijdete. 
  • Těsto bez droždí je velmi jednoduché na přípravu a je skvělou volbou pro začátečníky.
  • Někteří mohou mít potíže s trávením droždí nebo se droždí vyhýbají z jiných zdravotních důvodů. Pizza bez droždí jim nabízí snesitelnější alternativu.
  • Textura těsta a chuť pizzy bez droždí někomu vyhovuje víc. Mnozí ocení jeho jednoduchost a pevnější texturu než je tomu u kynutého těsta.

Recept na pizzu bez kynutí

Suroviny:

  • 2 hrnky hladké mouky

  • 2 – 3 lžičky prášku do pečiva (zkontrolujte, aby byl čerstvý, tedy nevyprchaný)

  • 1/2 lžičky soli

  • 2/3 hrnku vody

  • 1/4 hrnku olivového oleje

Postup:

V míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte vodu a olivový olej a promíchejte, aby se suroviny spojily. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody. Těsto vyklopte na lehce pomoučený pracovní povrch a zpracujte v hladké nelepivé těsto. Dále s ním pracujte jako s běžným těstam na pizzu.

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč