Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dvě hvězdy českého cukrářského nebe, Helena Fléglová a Vlad Ryasnyy, pokřtily svoje nové kuchařky

Helena Fléglová a Vlad Ryasnyy
ZDROJ: se souhlasem Heleny Fléglové a Vlada Ryasnyye
sdílet:

Jména Helena Fléglová a Vlad Ryasnyy nejsou cizí žádnému fanouškovi vysoké cukrařiny. Oba dva reprezentují Českou republiku na světových soutěžích jako zástupci Národního týmu kuchařů a cukrářů, oba se věnují edukaci profesionálů i nadšených amatérů v rámci cukrářských kurzů a nyní oba vydali vlastní kuchařku. Knihy pokřtili v kavárně Pauseteria – stylově – moučkovým cukrem. 

Helenu a Vlada pojí nejen osobní přátelství, ale i pracovní vztah: Vlad je lektorem v Helenině cukrářské škole HF Pastry Academy. Oba pak navíc spojuje perfekcionismus, smysl pro detail a také vášeň, s jakou se svým profesím věnují – a to je znát i na jejich knihách. Pro Vlada jde o autorský debut.

  • Helena představila titul nazvaný Masterclass II, Vlad dvojjazyčnou česko-anglickou knihu Macarons, podrobně věnovanou makronkám.

Makronky neboli macarons jsou moje neojblíbenější laskomina. Rád bych v knize také vyvrátil mýtus, že jsou na přípravu velmi obtížné,“ vysvětlil Vlad, proč si zvolil zrovna tuto cukrovinku. Helena Fléglová vydává knihu podruhé. Uvedla,  že první titul ani nekřtila.

Nevěděla jsem, zda si první knížku vůbec někdo koupí, takže žádná sláva se kolem vydání nepořádala,“ smála se. Druhý díl ale uvedla do světa ve velkém stylu. 

Skryt pre seznam

Cukrářské hvězdy na jednom místě

Celou událostí provázel moderátor Lukáš Hejlík a hudebně doprovodil houslista Pavel Šporcl. A co bylo nejlepší: na všechny hosty čekaly kromě slaného pohoštění i božské zákusky obou hostitelů! 

  • Sešla se zde domácí cukrářská elita, například Daniel Combi z nového sladkého podniku Zdeňka Pohlreicha Café Imperial Dolce, Xavier Carchenilla z hotelu Andaz nebo porotkyně soutěže Peče celé Česko Míša Landová.
  • Pozvání přijaly i výrazné osobnosti z regionů, třeba Míša Fürstová, šéfcukrářka Café du Lac u lipenské přehrady, Marcela Ingrová ze zlínské kavárny Titique café či Tomáš Malý z olomouckého NM desserts.
  • Nechyběla ale ani bloggerka a pekařka Juliana Fischerová alias Maškrtnica nebo Ivka Stříbrská Jindřichová z blogu Cat & Cook. 
Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč