Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s mandlovým mlékem

Mandlové „mléko“ má krémovou barvu a jemnou oříškovou chuť.  Lze ho běžně koupit už hotové v krabicích, složení se však může lišit výrobce od výrobce. Slouží jako náhražka kravského mléka a vyrábí namáčením a rozemletím mandlí ve vodě. Mandlové mléko využijete při kuchyňských přípravách všude tam, kde byste použili běžné mléko. Uvaříte z něj pudink, zjemníte kávu, upotřebíte do litých těst a do smoothie. Mandlový nápoj oceňují jako surovinu například vegani nebo lidé s intolerancí mléčného cukru – laktózy

...

  

  • Domácí mandlové „mléko“ stvořené vlastníma rukama vyrobíte bez zahušťovadel a doslazování, chutnat bude pravděpodobně také trochu jinak.
  • Při nákupu hotového mandlového nápoje čtěte pozorně etikety i nutriční tabulky. Z nich se dozvíte kolik obsahuje cukru nebo jaké všechny další složky vedle mandlí a vody obsahuje.

Celý popis