Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3x ovesná kaše přes noc
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1384 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 138 g
Tuky 74 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Overnight oats neboli ovesná kaše přes noc je skvělým způsobem, jak ráno ušetřit čas a zdravě si pochutnat. Kaši totiž jednoduše připravíte večer a ráno pouze vyndáte z lednice a můžete rovnou snídat. Vyvážená snídaně s ovesnými vločkami, jogurtem, čerstvým ovocem, chia semínky a oříšky nezatíží vaše trávení a doslova vás nabije energií. Pro inspiraci pro vás naše kolegyně Lucka Králová sestavila hned 3 verze: ovesnou kaši přes noc à la mrkvový dort, s banánem a ořechy a à la borůvkový koláč.

Suroviny

Na společný základ (na 1 porci)
jemné
mléko ¼ hrnku
může být i rostlinné
lze použít i rostlinnou variantu
Na ovesnou kaši à la mrkvový dort
mrkev ¼ hrnku
nahrubo nastrouhaná (cca 1 malý kus)
pekanové ořechy 2 PL
nalámané (cca 1 hrst)
skořice 1 špetka
mletá
Na ovesnou kaši přes noc s banány a ořechy
na kolečka
med 1 PL
nalámané nebo nasekané (cca 1 hrst)
Na ovesnou kaši přes noc à la borůvkový koláč
borůvky ¼ hrnku
(cca 1 hrst)
borůvkový džem 1 PL
vanilkový extrakt ¼ ČL
(pár kapek)
najemno nastrouhaná
sůl 1 špetka
mohou být i neloupané (cca 1 hrst)

Postup

1

Do misky nebo velké zavařovací sklenice dejte všechny suroviny ze společného základu a zvolené verze ovesné kaše přes noc. Dobře promíchejte a uložte na noc do lednice. Ráno vyndejte z lednice a podávejte.

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...