Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Snadné Na 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3627 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 399 g
Tuky 198 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky, které se pečou po celém Španělsku i v Latinské Americe, můžete podávat k čaji anebo o Vánocích zařadit jako novinku k tradičním druhům cukroví. 

Suroviny

+ na poprášení
škrob 150 g
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
+ na poprášení
máslo 200 g
o pokojové teplotě
vejce 1 ks
malé
slazené karamelizované – ideálně dulce de leche (viz Něco navíc), koupíte např. na www.pampasmarket.cz

Postup

1

Do mísy robotu prosejte mouku, škrob, kypřicí prášek a moučkový cukr. Přidejte máslo nakrájené na kostičky a propracujte, aby se spojilo se suchými přísadami. Nakonec pomocí robotu vmíchejte vejce.

2

Vyklopte, pomoučněte si ruce a rychle propracujte na hladké a lesklé těsto. Hned ho rozválejte na tloušťku asi 3mm – nejlépe to jde mezi dvěma kusy pečicího papíru nebo potravinářské fólie, aby se nelepilo. Spolu s papírem či fólií odložte nejméně na 30 minut do chladničky.

3

Předehřejte troubu na 170°C. Z těsta sejměte vrchní papír/fólii a pomoučněným kulatým vykrajovátkem vykrojte kolečka (cca 80 kusů o průměru 4cm). Opatrně je přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Každé kolečko dvakrát propíchněte vidličkou. Pečte 8–10 minut. Sušenky by měly zůstat bledé.

4

Pomocí cukrářského sáčku nebo opatrně lžičkou slepujte sušenky přiměřeným množstvím dulce de leche.

NĚCO NAVÍC
Na domácí dulce de leche svařte 1 konzervu slazeného a 1 konzervu neslazeného kondenzovaného mléka za stálého míchání na mírném ohni dohusta, trvá to asi 1 hodinu. Správně svařenou hmotu lze vařečkou rozhrnout tak, že je vidět dno rendlíku. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...