Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Americké lívance
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 29
Více než hodinu Velmi snadné Na 3 "věže"

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5900 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 648 g
Tuky 283 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled šílenou kombinaci banánů, slaniny a javorového sirupu si zamilujete stejně jako král rokenrolu Elvis Presley!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 20 g
sůl 1 špetka
vejce 3 ks
mléko 550 ml
vlažné
rozpuštěné, nebo 80 g másla
olej
na opékání
Na dokončení
velké

Postup

1

Promíchejte suché ingredience, přidejte mléko a vejce a rozmixujte. Nakonec pomalu zašlehejte rozpuštěné sádlo nebo máslo. Pořád mixujte, aby se z tuku neudělaly v těstě žmolky a aby bylo hezky hladké. V případě potřeby můžete těsto trochu naředit mlékem a znovu důkladně promixovat

2

Postupně z těsta připravte americké lívance. Pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji, vlijte zhruba naběračku těsta a na velmi mírném plameni opékejte lívance. Postupně takto spotřebujte všechno těsto. Z opečených lívanců a ingrediencí na dokončení stavte ‚věže‘ – viz Jak na to.

TRIKY ŠÉFCUKRÁŘE
Zdeněk Lahovský opéká lívance na pánvičce z Tescomy o průměru 13cm. Těsto radí uchovat v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží i několik dní, takže z něj můžete připravovat vydatnou snídani amerického střihu den co den. 

JAK NA TO

opečené banány a slanina

  • Banány nakrájejte na šikmé plátky a postupně je opečte na másle, ke konci podlijte trochou javorového sirupu a nechte lehce zkaramelizovat.
  • Všechny plátky slaniny postupně opečte dokřupava. Část tuku odeberte a k zbylému vlijte javorový sirup a svařte (stačí jen přivést k varu)

servírování lívanců

  • Vždy 4 lívance potřete burákovým máslem. První dejte do středu talíře a rozložte na něj banány. Položte na něj další a na ten dejte slaninu.
  • Zopakujte vrstvu s banánem a se slaninou. Navrch položte poslední nepotřený lívanec a bohatě přelijte javorovým sirupem z pánve. 
 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

27.06.2021 08:16
Povodne bolo v recepte namiesto 50gsadla ako alternativa 80g masla rozpusteneho
12.08.2021 16:46

Dobrý den, máte pravdu, alternativa opravdu vypadla. Doplnili jsme ji zpět. Moc děkujeme :-).

Krásné léto, redakce Apetitu

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč