Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Anglická snídaně
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 23
Do 45 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4605 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 292 g
Tuky 292 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Anglická snídaně má pět základních komponentů: maso (slanina a klobásky), volské oko, fazole, rajčata a tousty. Všechno ostatní je už na vás: žampiony, opečené brambory atd. Užijte si víkendové ráno tak, jako Angličané a dopřejte si pořádnou dávku bílkovin, která vás nasytí na několik hodin.

Suroviny

v tomatě, 1 konzerva
menší
rajčata cherry 10 ks
dvě větvičky
olej 1 PL
vejce 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání

Postup

1

Fazole vlijte i s omáčkou do menšího hrnce a na mírném plameni prohřejte.

2

Klobásky opečte na pánvi a vyjměte.

3

Do pánve dejte slaninu a zprudka ji opečte pěkně dokřupava, pak vyjměte a vsypte žampiony. Zprudka je orestujte, aby nestihly pustit vodu a nezačaly se dusit.

4

Vyjměte a vložte do pánve větvičky s rajčaty a taktéž zprudka pečte, jen aby rajčátka popraskala.

5

V jiné pánvi připravte na rozehřátém másle a oleji volská oka tak, aby byl bílek pevný a žloutek stále tekutý.

6

Klobásky, slaninu, žampiony a rajčata rozdělte na talíře. Vejce osolte a opepřete. Přidejte fazole a vejce a podávejte s opečenými tousty.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...