Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2467 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 346 g
Tuky 96 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na banánový chlebíček musíte mít v repertoáru! Naše varianta je z celozrnné mouky a bez vajec – i tak vám ale bude chutnat. Moučník osladí rýžový sirup a vláčnost mu kromě banánů dodá jablečné pyré.

Suroviny

mouka celozrnná 250 g
pšeničná
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl 1 špetka
lze i přesnídávka
máslo 110 g
změklé
jablečný džus 2 PL
lze i mošt
rýžový sirup 75 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
přezrálý, nakrájený

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.

2

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sodu a sůl. V druhé míse rozmixujte jablečné pyré, máslo, džus, rýžový sirup, vanilkový extrakt a banány. Přisypte moučnou směs a promíchejte. Těsto přelijte do formy a vložte do trouby.

3

Pečte asi 1 hodinu a proveďte test špejlí – musí vyjít suchá. Chlebíček raději pečte déle – kdybyste ho vyjmuli moc brzy, těsto by mohlo spadnout a chlebíček by byl příliš hutný.

NĚCO NAVÍC
Chlebíček můžete ozdobit banány opečenými na másle a nakonec pokapat sirupem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...