Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Reuben sendvič
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8430 kcal
Bílkoviny 389 g
Sacharidy 571 g
Tuky 488 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proslavený vietnamský sendvič byl inspirován francouzskou kuchyní. Když si s přípravou masa a paštiky vyhrajete, věřte, že se to na chuti projeví. 

Suroviny

bageta 6 ks
střední
majonéza
jarní cibulka
nasekaná
jemně pokrájená
koriandr čerstvý
čerstvý
sójová omáčka
k podávání
Na paštiku
odblaněná
mléko 500 ml
hroznový olej 1 PL
sůl a pepř
čerstvě mletý
máslo 200 g
změklé
Na vepřové
hroznový olej 1 PL
Na nakládanou zeleninu
rýžový ocet 150 ml
mrkev 3 ks
oloupaná a nakrájená na tenké nudličky
oloupaná a nakrájená na nudličky

Postup

1

Na paštiku smíchejte játra a mléko ve skleněné nebo keramické nádobě a dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny nebo i přes noc, abyste vytáhli přebytečnou krev. Troubu předehřejte na 150°C. Sceďte játra a přendejte je do malého pekáčku s víkem, aby byla v jedné vrstvě. Zalijte brandy a olejem, osolte, opepřete, přiklopte a pečte dorůžova 40–50 minut, aby byla upečená, ale ne vysušená (trochu krve ve šťávě nevadí). Slijte šťávu a játra rozmixujte s máslem dohladka. Přidejte smetanu, osolte, opepřete a znovu mixujte dohladka. Protřete hustým sítem a v plastové uzavíratelné krabičce dejte vzniklou paštiku na 2–3 hodiny do chladničky ztuhnout (v chladu vydrží až 3 dny).

2

Na pečené vepřové předehřejte troubu na 220°C. Maso potřete olejem, řádně osolte, opepřete a v pekáči pečte 30 minut, až se začne dělat kůrčička. Pak ztlumte troubu na 160°C a pečte 45–55 minut doměkka. Nechte vystydnout a poté dejte do chladničky na 2–3 hodiny vychladit.

3

Na nakládanou zeleninu dejte do rendlíku cukr, ocet, 100ml vody a 1/2 lžičky soli. Na středním plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Nechte vychladnout. Pak promíchejte s mrkví a chlaďte 1 hodinu (lze i přes noc). Před podáváním přimíchejte ředkev a pak sceďte.

4

Prořízněte bagetky, jednu řeznou stranu potřete majonézou a druhou tlustě paštikou. Vepřové tence nakrájejte a naplňte do středu bagety, doplňte jarní cibulkou, bílou cibulí, koriandrem, chilli a připravenou nakládanou zeleninou. Pokapejte sójovou omáčkou a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...