Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4770 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 428 g
Tuky 230 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostré chutě zmírní pivo.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nakrájená nahrubo
lze použít i krůtí nebo kuřecí
v konzervě, slité, propláchnuté
červená, nadrobno
rajčatová passata - pyré 4 PL
třtinový cukr 2 PL
sůl
větší
nachos 400 g
čedar 200 g
strouhaný
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, nasekaný
na dochucení
k podávání

Postup

1

V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte maso a opékejte, dokud nezačne hnědnout a rozpadat se. 

2

Fazole spolu s BBQ omáčkou, papričkami, passatou a cukrem přidejte k masu a 5–10 minut za stálého míchání vařte, aby se tekutina zredukovala a směs zhoustla. Případně dosolte a doslaďte. Odstavte.

3

Rajčata zbavte semínek a dužinu nakrájejte na kostičky. Nachos, masovou směs, čedar a rajčata střídavě vrstvěte na žáruvzdorný talíř či mísu.

4

Dejte pod gril a zapékejte, dokud se sýr nezačne roztékat a kraje nachos nezezlátnou. Vyndejte z trouby, posypte koriandrem, zakápněte podle chuti šťávou z limetky a podávejte se zakysanou smetanou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...