Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Boloňské špagety do ruky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Na asi 18 kousků, dle velikosti muffinové formy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2793 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 132 g
Tuky 147 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je nejgeniálnější jednohubka, jakou můžete připravit. Navíc se do ní dají zužitkovat zbylé špagety od oběda!

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ na vymazání formiček
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
rajčatová passata - pyré 400 g
lze nahradit passatou
sůl
mouka hrnku
semolinové nebo obyčejné hladké
vejce 3 ks
lehce prošlehaná
sýr 1 hrnek
nastrouhaného, nejlépe mix mozzarelly a ementálu
bazalka hrst
nasekaných + celé na ozdobení
petrželka hrst
nasekané

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte maso a opékejte jej do zhnědnutí, průběžně rozbíjejte hrudky vařečkou. Přidejte česnek, krátce jej opečte, přilijte rajčatové pyré a 10 minut vše zvolna vařte. Odstavte a nechte lehce zchladnout.

2

Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Slijte je, dejte do velké mísy a prostříhejte kuchyňskými nůžkami, aby vznikly kratší kousky.

3

Troubu předehřejte na 180°C, vymažte nebo vystříkejte olejem muffinovou formu. Ke špagetám přidejte masovou směs, mouku, vejce a polovinu sýra. Přidejte nasekané bylinky a promíchejte, dochuťte solí. Směs rozdělte do muffinových formiček, posypte zbylým sýrem a dejte péct na 20 minut, nechte 5 minut chladnout ve formě a poté vyjměte. Podávejte horké nebo studené, ozdobené listy bazalky.

NĚCO NAVÍC
Máte-li rádi pikantní chutě, přidejte příště do masové směsi chilli vločky nebo chilli koření. Zajímavou obměnou může být i koření tacos.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...