Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvkovo-citronový koláč s kokosovou drobenkou

Borůvkovo-citronový koláč s kokosovou drobenkou

4/5 Počet hodnocení: 46
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7093 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 635 g
Tuky 450 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprosto úžasný koláč s borůvkami a kokosovou drobenkou, který zvládne každý.

Suroviny

máslo 300 g
z 1 biocitronu
vejce 6 ks
prošlehaná
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů a vyložte pekáč o velikosti 20 × 30 cm pečicím papírem. Utřete 250 g másla s 250 g cukru a citronovou kůrou na nadýchaný krém. Do směsi postupně a střídavě vmíchejte čtyři prošlehaná vejce a mouku prosátou s kypřicím práškem. Do těsta zamíchejte třetinu borůvek, přesuňte do pekáče a pečte dvacet minut.

2

Na drobenku smíchejte kokos se zbývajícím máslem, cukrem a vejci. Citronový krém prohřejte v malém rendlíku tak, aby byl tekutý.

3

Na upečený korpus nasypte zbytek borůvek, pokapejte je citronovým krémem a posypte kokosovou drobenkou. Pečte dalších 20–25 minut, až kokos zezlátne. Nechte koláč vychladnout, pak nakrájejte na řezy a přenášejte v přikrytém plechu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

29.07.2016 18:45

Borůvkovo -citronový koláč je příliš sladký.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...