Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboračka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 44
Do hodiny Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1661 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 190 g
Tuky 74 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Prozrazuju vám nejobyčejnější a největší tajemství naší rodiny. Naši bramboračku,“ svěřila nám tento recept Dita Pecháčková, gastronomická novinářka a bývalá šéfredaktorka časopisu Apetit.

Náš tip: Připravte si například i Savojskou bramboračku podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

na kostky
mrkev 2 ks
1 v celku, 1 na kousky
celer 1 ks
oloupaný, přepůlený
celá
petržel 1 ks
oloupaná, nadrobno
bujon 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka 50 g
majoránka (drhnutá)
podle chuti
česnek 2 stroužky
vejce 1 ks
petrželka 1 hrst

Postup

1

Houby vložte do kastrůlku, zalijte asi půllitrem vody a nechte chvíli vařit. Do velkého hrnce nasypte brambory a všechnu nakrájenou zeleninu, zalijte 1,5 litrem vody a dejte vařit. Přidejte předvařené sušené houby i s vodou, ve které se vařily, a bujon (pokud nedáte bujon, osolte). Nechte vařit asi 15 minut.

2

Mezitím udělejte jíšku – v kastrůlku rozehřejte máslo, přidejte mouku a míchejte dozlatova. Ještě horkou jíšku vlijte do vroucí polévky, osolte, opepřete a přidejte rozemnutou majoránku.

 

3

Nakonec vyndejte z polévky celer, cibuli i celou mrkev. Přidejte prolisovaný česnek. Vejce rozklepněte, lehce prošlehejte a vmíchejte do horké polévky. Posypte petrželkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...