Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová omeleta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 77 g
Tuky 110 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prostá jídla bývají nejchutnější – a tohle je jednoznačný důkaz! My jsme omeletu připravili ze syrových brambor, ale pokud vám zbyly vařené, ušetříte čas: celkovou dobu přípravy si zkrátíte zhruba o čtvrthodinu.

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
neloupané, na kostičky
jarní cibulka 3 ks
nakrájená, zelené části ponechané na ozdobu
houby 100 g
čerstvé, očištěné, nadrobno
vejce 3 ks
sůl
pepř

Postup

1

Na pánvi rozpalte olej a dozlatova na něm osmahněte brambory; trvá to přibližně deset minut. Pak přidejte houby i cibulku a asi pět minut poduste.

2

Vajíčka prošlehejte, osolte, opepřete a přilijte do nich smetanu.

3

Směs vlijte na opečený základ, přikryjte pokličkou a nechte asi čtvrt hodiny dusit na středním plameni. Aby se omeleta nepřipalovala, průběžně ji nadzvedávejte ode dna plochou vařečkou nebo vidličkou.

4

Podávejte teplé, ozdobené kolečky ze zelených částí jarních cibulek.

Roztočte to! 
Do omelety můžete přidat kostičky pikantní klobásy – opečte ji na pánvi spolu s bramborami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

10.09.2007 20:47
Recept se nachází v č.7/06, str.30

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč