Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová polévka se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5991 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 159 g
Tuky 507 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehce nakyslé polévce s koprem a chlebíčkům vonícím mořem to spolu náramně sluší! 

Suroviny

olivový olej 1 PL
na plátky
na nudličky
vývar kuřecí 1 l
přílohové, nejlépe s červenou slupkou (varný typ B)
30%, lze nahradit crème fraîche
kopr 2 PL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na směsi oleje a másla opékejte cibuli a slaninu 4–5 minut dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte ještě minutu. Zalijte vývarem a rozmíchejte dohladka. Přidejte brambory a vařte 10–15 minut, až téměř změknou.

2

Mezitím prošlehejte žloutky se zakysanou smetanou. Pak zašlehejte trochu horké polévky. Polévku ztlumte a rozmíchejte v ní žloutkovou směs. Mírně zahřívejte za stálého míchání ještě minutu do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte kopr, případně dochuťte pepřem a solí. Rozdělte do misek a podávejte s krevetovými chlebíčky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...