Paní Martina Pojmonová z Pardubic je ve velkém a s úspěchem podávala na oslavě svých kulatin. Aby se neschvátila, ugrilovala placky doma a pak jen přihřívala v kotlovém grilu.
Potom brambory smíchejte s ostatními surovinami, z hmoty vytvarujte placičky a grilujte na přímém ohni, případně na grilovací pánvi z obou stran dozlatova.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7
spolu s mnoha dalšími recepty
Když jsme uznávanou cukrářku a majitelku studia HF Pastry Academy Helenu Fléglovou požádali, aby pro Apetit upekla dort k narozeninám, vůbec jsme netušili, čím nás překvapí. Napsat, že nám vyrazila dech by plně nevyjádřilo, jak obrovským...
Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Až budete v Miláně, nezapomeňte navštívit cukrárnu Marchesi 1824. Jedna z nejstarších a nejznámějších milánských cukráren letos slaví 200 let od svého založení a pro své zákazníky si připravila pro tuto příležitost speciální zákusky.
...
Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů. Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...
Pokud jste se někdy zapojili do sporu, jestli je guláš původně rakouský, maďarský nebo český, nebudete úplně vedle, když řeknete, že jde o výdobytek rakousko-uherské kuchyně. Ve které zemi se tato pikantní pochoutka uvařila poprvé a v...
Váháte někdy, jestli z vás nákup mražených surovin nedělá gastronomického barbara? Podle odborníků jsou ale některé zavařené nebo zmražené potraviny dokonce zdravější. Roli totiž nehraje to, v jaké podobě suroviny do jídelníčku...