Netradiční bramborový salát poslouží jako příloha k jednoduše upravenému masu, seitanu, tempehu nebo tofu pro čtyři osoby.
Suroviny
brambory nové
500
g
lze nahradit salátovými (typ A)
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na zálivku
olivový olej panenský
4
PL
vinný ocet červený
2
PL
česnek
½
stroužek
drcený
hořčice dijonská
1
ČL
petrželka
hrst
lístky, nasekané
estragon
hrst
lístky, nasekané
máta
hrst
nasekané
Postup
1
Brambory vydrhněte kartáčkem, větší nakrájejte na půl či na čtvrtky. Uvařte je v osolené vodě doměkka, ale nerozvařte je, trvá to okolo 20 minut. Důkladně sceďte.
2
V míse prošlehejte pa- nenský olivový olej, červený vinný ocet, drcený česnek a dijonskou hořčici. Vmíchej- te nasekané bylinky, osolte a opepřete, vsypte brambory a promíchejte.