Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2577 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 326 g
Tuky 111 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vodnice je větší kulatá ředkev, obvykle bílá, ale existují také narůžovělé nebo i sytěji vybarvené odrůdy. Vychutnejte si ji v bramborovém salátu ochuceném po asijsku.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 5 cm
na tenké́ plátky + 5 cm nastrouhaných na tenké́ nudličky
rýžový ocet 250 ml
česnek 4 stroužky
oloupané
drobné, nové, vydrhnuté
sůl vločková
vodnice 400 g
olej
na smažení
mražený hrášek 150 g
spařený
fazolky zelené 150 g
krátce povařené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
polníček hrst
na ozdobení
Na zálivku
majonéza 150 g
pasta
rýžový ocet 1 PL

Postup

1

Na zálivku ve velké míse promíchejte majonézu, wasabi a ocet a dejte stranou. Do hrnce dejte 1 litr vody, plátky zázvoru,
rýžový ocet, česnek, brambory, osolte a přiveďte k varu. Vařte 10 minut a přidejte oloupané vodnice. Vařte ještě dalších 8–10 minut doměkka. Sceďte a nechte vychladnout. Krátce povařte fazolky a hrášek.

2

V pánvi na středním plameni rozpalte 1cm vrstvu oleje. Vsypte nastrouhaný zázvor a smažte 2–3 minuty dozlatova a dokřupava. Sceďte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3

Brambory a vodnice přepulte, dejte do mísy se zálivkou spolu s fazolkami a hráškem, osolte vločkovou solí, opepřete a promíchejte. Při podávání ozdobte polníčkem a smaženým zázvorem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...