Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brazilský rybí špíz s melounovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 špízů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7894 kcal
Bílkoviny 718 g
Sacharidy 667 g
Tuky 165 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny chutě moře na jednom talíři...

Suroviny

česnek 2 stroužky
nadrobno
červená, nadrobno
zázvor (mletý) 2 ČL
oregano 2 ČL
olivový olej 80 ml
+ na potření
sůl
pepř
čerstvě mletý
na klínky
krevety 24 ks
větší, vyloupané (ocásky ponechané) a zbavené střívka
kalamáry 300 g
na 3 cm proužky
losos 400 g
filety na kostky, či jiná pevná ryba bez kostí (např. tuňák, treska, mečoun)
Na melounovou salsu
cca z 1 limety
limetová šťáva 80 ml
cca ze 3 limet
sůl
pepř
čerstvě mletý
meloun 3 hrnky
nadrobno pokrájený
na kostičky, zbavená semen
mango 1 ks
zralé, na kostičky
nadrobno
nadrobno
bazalka 8 lístků
nadrobno

Postup

1

Na salsu promíchejte limetovou kůru i šťávu, cukr a pepř. Smíchejte se zbylými přísadami kromě bazalky a uchovejte v chladu. Před podáváním osolte a doplňte bazalkou.

2

Rozpalte gril. Na marinádu promíchejte česnek, chilli, zázvor, papriku, oregano, olej a osolte i opepřete.

3

Na dřevěné, nejlépe bambusové špejle (které jste předtím namočili na 30 minut do vody) napíchejte na každou 1 dílek limety, 1 krevetu, kroužek olihně a kostku ryby a celé ještě jednou zopakujte. Pokračujte s dalšími špejlemi do spotřebování přísad a připravené špízy pokryjte marinádou.

4

Gril potřete olejem a špízy grilujte po každé straně 2–3 minuty, až bude ryba propečená. Podávejte s melounovou salsou.

NĚCO NAVÍC

Zajímavou chuť dodá melounové salse špetka sušeného mletého česneku, přidaná těsně před podáváním.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...