Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

4.5/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1302 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 208 g
Tuky 19 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní polévka vás spolehlivě ochrání před jarními virózami. Ve spěchu můžete použít i kupovanou zelenou kari pastu.

Suroviny

nakrájená nahrubo
česnek 3 stroužky
citronová tráva 1 ks
pouze spodní bílá část najemnou pokrájená
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný, nadrobno
bez semínek
kokosový olej 1 PL
vývar zeleninový 1 l
sůl
střední, oloupané a nakrájené na kostky
rozebraná na růžičky, stonek nadrobno
(pár lžic ponechte na pokapání)
koriandr čerstvý svazek
nasekaný +na ozdobení
sójová omáčka 1 PL
limetová šťáva
na dochucení
křupavá cibulka, microgreens na ozdobu

Postup

1

Šalotku, česnek, nakrájenou citronovou trávu, zázvor a papričku vložte do mixéru a rozmixujte na pastu.

2

Kokosový olej rozehřejte na středním plameni v hrnci, přidejte pastu, míchejte a opékejte 3–4 minuty. Pasta by měla zezlátnout, ale pozor na připálení.

3

Přilijte vývar, osolte a přidejte brambory. Jakmile změknou, přidejte brokolici včetně stonku a vařte dalších 7 minut nebo do změknutí brokolice.

4

Přilijte kokosové mléko a přidejte špenát. Minutu povařte, pak odstavte.

5

Přisypte většinu koriandru a společně rozmixujte na hladký krém. Dochuťte rybí či sójovou omáčkou a limetovou šťávou.

6

Rozlijte do misek, na každou porci kápněte trochu kokosového mléka a ozdobte křupavou cibulkou, chilli nitkami, lístky koriandru a mikrobylinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Komentáře

21.06.2019 15:19

Dokonalá! Moje nejoblíbenější polévka :)

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...