Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bruschetta Caesar
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2811 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 138 g
Tuky 165 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad britského autora kuchařek Nigela Slatera nás nadchl jednoduchostí.

Suroviny

rajčata cherry 400 g
lze vynechat
little gem salát 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
ančovičky (konzerva) 3 filety
hobliny, na posypání
Na dresink
česnek 1 stroužek
prolisovaný
vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 4 PL

Postup

1

Rozpalte v troubě gril. Překrojte rajčata na poloviny, položte řezem vzhůru na plech, a pokud chcete, posypte moučkovým cukrem – krásně tak zkaramelizují. Vložte do trouby a zhruba 5 minut grilujte. Saláty překrojte a vložte k rajčatům. Vše na plechu osolte, opepřete, pokapejte trochou olivového oleje a vložte na 5 minut pod gril, až saláty zezlátnou.

2

Připravte dresink. Do misky dejte prolisovaný česnek, žloutek, vinný ocet, dijonskou hořčici. Zamíchejte a začnete tenkým praménkem po troškách přilévat olivový olej, šlehejte přitom metlou, až se spojí v dresink.

3

Ciabattu rozkrojte a pokapejte troškou oleje a opečte – buď pod grilem, nebo na rozpálené suché pánvi. Opečenou ciabattu potřete slabou vrstvou dresinku, nandejte na ni grilovaný salát a rajčata, přidejte ančovičky, parmazánové hobliny a pokapejte dresinkem. Okamžitě podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte obavy ze syrového žloutku, můžete jej nahradit dvěma lžícemi kvalitní majonézy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...