Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy
Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy

4.3/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 765 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 95 g
Tuky 51 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červená řepa a kozí sýr je možná trochu kontroverzní kombinace, ale až ochutnáte budete ji vynášet do nebes! Zaručený party hit.

Suroviny

ricotta 125 g
cca 1 kelímek
řepa 1 ks
menší, syrová nebo hodinu pečená v alobalu při 200 °C, úplně vychladlá, nastrouhaná najemno
drcená, sušená, podle chuti
sůl mořská
podle chuti
bageta 1 ks
středně velká nebo ciabatta, mohou být klidně i den staré, předem opečené
Na ozdobení
lze použít i pekanové
třtinový cukr 1 PL
tymián
čerstvé lístky

Postup

1

Připravte si přísady na závěrečné zdobení: rozehřejte pánev, vhoďte do ní hrst ořechů, krátce je opražte a poté posypte třtinovým cukrem. Na mírném ohni nechte zkaramelizovat. Přesypte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Potom nasekejte nahrubo.

2

Ricottu prošlehejte a smíchejte se strouhanou řepou. Osolte a okořeňte podle chuti. Pomazánkou potírejte pečivo, ozdobte plátky kozího sýra, tymiánem a karamelizovanými ořechy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč