Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bublanina s pomerančovou rebarborou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 47
Více než hodinu Velmi snadné Na formu 20 x 30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3284 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 427 g
Tuky 140 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomerančová vůně a chuť likéru promění obyčejnou bublaninu ve sváteční moučník.

Náš tip: Jak na rebarboru?

 
Skryt pre seznam

Suroviny

vejce 2 ks
(2/3 hrnku)
máslo 125 g
rozpuštěné a zchladlé (1/2 klasické kostky) + na vymazání formy
(3/4 hrnku) + na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 12 g
(1 sáček)
mléko 250 ml
(1 hrnek)
lze nahradit tučným bílým jogurtem
pomerančový likér 2 PL
(Grand Marnier, Cointreau...)
na poprášení
NA POMERANČOVOU REBARBORU
300–360 g, oloupaná a nakrájená na 2cm špalíky (přibližně 3 hrnky)
(1/4 hrnku)
nastrouhaná z 1 pomeranče
pomerančový likér 2 PL
(Grand Marnier, Cointreau...)

Postup

1

Nejdříve připravte rebarboru. Dejte ji do mísy, zasypte cukrem, přidejte pomerančovou kůru a likér a dobře promíchejte.

2

Zakryjte potravinářskou fólií a nechte alespoň 10 minut macerovat. Poté slijte (slitým nálevem si můžete například ovonět čaj).

3

Troubu předehřejte na 180°C. Formu o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.

4

Do mísy dejte vejce, cukr a máslo a vyšlehejte do pěny. Obě mouky s kypřicím práškem prosejte přes jemné síto a společně s mlékem, zakysanou smetanou a likérem vmíchejte do základu tak, aby vzniklo hladké těsto.

5

To vlijte do formy a povrch rovnoměrně poklaďte slitou rebarborou.

6

Pečte asi 45 minut dozlatova. Zda je těsto propečené, otestujte špejlí. Pokud ji po zapíchnutí do těsta vytáhnete čistou a suchou, můžete bublaninu vyndat z trouby. Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce).

7

Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...