Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3154 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 506 g
Tuky 48 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bun bo Nam Bo je vietnamské jídlo, konkrétně pokrm z rýžových nudlí podávaný s hovězím masem, bylinkami, čerstvou zeleninou a podobnými přísadami. Tento pokrm je typický svou svěží a pikantní chutí, která vychází z kombinace čerstvých bylinek, koření a omáček. Bun bo Nam Bo je oblíbené hlavně v jižních regionech Vietnamu, kde se stává populární volbou pro lehký a osvěžující oběd nebo večeři.

Suroviny

kýta
česnek 4 stroužky
sůl
citronová tráva
zázvor (čerstvý)
mrkev 4 ks
menší, nakrájená na tenké proužky
nakrájená na tenké proužky
nebo jiné výhonky
nakrájené na tenké proužky
koriandr čerstvý 2 hrsti
máta 2 hrsti
perila 2 hrsti
nemusí být
limetová šťáva
ze čtyř limet
rybí omáčka 2 ČL
třtinový cukr 100 g
voda 300 ml
horká
nudle rýžové 400 g
řepkový olej
opražené, nadrcené

Postup

1
Hovězí maso nakrájejte na ultra tenké plátky. Dejte ho do misky a marinujte ho hodinu s česnekem, solí, cukrem, citronovou trávou a zázvorem.
2
Do mističek si připravte všechnu zeleninu a nasekané bylinky. Připravte si omáčku, kterou se celé jídlo polévá. Smíchejte limetovou šťávu, rybí omáčku, třtinový cukr a horkou vodu s tenkými plátky česneku.
3
Připravte si nudle, které je potřeba 30 minut namáčet ve studené vodě. Poté je dejte na minutu až dvě do vroucí vody a hned potom je sceďte sítem a propláchněte studenou vodou.
4
Maso zprudka zatáhněte na oleji (bude to trvat maximálně 3 minuty) a můžete servírovat.
5
Do misky dejte nejprve nudle, okolo vyskládejte zeleninu, arašídy, smaženou cibulku a bylinky, doprostřed položte maso a omáčku servírujte zvlášť v malé misce.
Autor: Nela123

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...