Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Burgery s trhaným vepřovým na cidru
Burgery s trhaným vepřovým na cidru
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Burgery s trhaným vepřovým na cidru

4.5/5 Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3671 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 199 g
Tuky 224 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trhané maso je malý zázrak. Ráno dáte maso do trouby, pomalého hrnce nebo na gril, večer vytáhnete a můžete servírovat ty nejlepší burgery s trhaným masem na světě! Maso se doslova rozplývá na jazyku a cidre mu dodá neopakovatelné, lehce jablečné aroma.

Suroviny

Na kořenicí směs
římský kmín 1 ČL
mletý
třtinový cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
hořčice mletá 1 ČL
nebo 2, podle chuti
kajenský pepř ¼ ČL
skořice 1 špetka
zázvor (mletý) 1 špetka
Na maso
nebo krkovice, v celku
cider 500 ml
suchý cidre
Na BBQ omáčku
česnek 2 stroužky
drcený
paprika mletá uzená 1 ČL
hořčice plnotučná 1 PL
třtinový cukr 2 PL
jablečný ocet 1 PL
worcesterská omáčka 1 PL
Na dokončení
mrkev 2 ks
majonéza 2 PL
nebo zakysaná smetana
sůl
pepř
čerstvě mletý
6–8, podle velikosti

Postup

1

V misce smíchejte ingredience na kořenicí směs a vetřete do masa. To posaďte do pekáčku, přilijte cidr, zakryjte a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 4–6 hodin, maso se musí rozpadat.

2

Hotové maso vyjměte, dejte do misky, vidličkami natrhejte, přilijte část výpeku a promíchejte. Do zbylého výpeku přidejte všechny ingredience na BBQ omáčku a svařte.

3

Zelí a mrkev nakrouhejte nebo nakrájejte, smíchejte s majonézou, jogurtem či smetanou a dochuťte solí, pepřem a případně citronovou šťávou.

4

Hamburgerové housky rozpulte, opečte po řezných stranách, dospod mezi ně vždy nandejte maso, přelijte BBQ omáčkou, navrch přidejte salát a přiklopte horní polovinou housky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč