Čedarových sušenek není nikdy dost! Tyhle jsou skvělé na posezení s přáteli u vína i jako doplněk k polévkám.
Suroviny
Postup
V robotu s pádlem promíchejte mouku, máslo, sýr, mleté hořčičné semínko a vodu při nízkých otáčkách do hladkého těsta. Vytvarujte z něj zhruba 20cm dlouhý váleček. Na arch pečicího papíru rozprostřete mák. Vyválejte a obalte v něm váleček ze všech stran (podle potřeby přidejte další mák), pak těsto pevně zabalte do pečicího papíru, zakruťte okraje a dejte chladit na 20 minut.
Mezitím předehřejte troubu na 180°C a plech(y) vyložte pečicím papírem.
Vychlazený váleček z těsta nakrájejte na 0,5cm plátky a položte je v jedné vrstvě na připravený plech či plechy tak, aby mezi nimi byly mírné rozestupy.
Pečte 15 minut pěkně dozlatova. Čím tmavší sušenky, tím jsou křupavější.