Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čekanka zapečená s tymiánem a slaninou
Čekanka zapečená s tymiánem a slaninou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Čekanka zapečená s tymiánem a slaninou

4.9/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6368 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 464 g
Tuky 421 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná večeře

Suroviny

čekanka 4 ks
olivový olej 2 PL
tymián 6 snítek
česnek 12 stroužků
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Ze 4 puků čekanky odstraňte spodní část košťálů a ovadlé listy. Podélně je rozčtvrťte.

3

Mělkou zapékací nádobu vytřete 2 lžícemi olivového oleje a rozložte do ní čekanku. Do mezer mezi puky rozdělte 6 bobkových listů a 6 snítek tymiánu.

4

Přidejte 12 oloupaných celých stroužků česneku. Zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, podle chuti osolte a opepřete. Překryjte alobalem a půl hodiny pečte.

5

6 plátků libové anglické slaniny nakrájejte na proužky a přidejte k čekance. Už nepřikrývejte, vraťte do trouby a pečte ještě půl hodiny, až se slanina vypeče do křupava.

Tip: Se zapečenou čekankou ladí čerstvý tmavý chléb nebo bageta.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...