Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červená pšenice s červenou řepou
Červená pšenice s červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červená pšenice s červenou řepou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1505 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 176 g
Tuky 54 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle zemitou variaci na italské rizoto si můžete uvařit prakticky z libovolné obiloviny (rýží nevyjímaje) – celkovou dobu vaření pak uzpůsobte údajům na obalu.

Suroviny

olej 2 PL
řepkový či olivový, nebo voňavé sádlo
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
červená pšenice 200 g
namočená nejlépe přes noc do studené vody a okapaná
vývar 600 ml
horký drůbeží či zeleninový
oloupaná nebo jen vydrhnutá a nakrájená na kousky
petrželka 2 hrsti
čerstvá, nakrájená
lze nahradit balkánským sýrem
řeřicha
nebo jiné bylinky či salátové lístky, k podávání

Postup

1

V hrnci se širokým dnem rozehřejte na středním ohni olej nebo sádlo, přidejte cibuli a česnek a opékejte 2–3 minuty, aby změkly.

2

Vsypte pšenici a za stálého míchání ji minutu opékejte, aby se pokryla olejem. Potom zmírněte oheň a vlijte 2 naběračky vývaru. Za opatrného míchání zvolna vařte na mírném ohni, aby pšenice vstřebala vývar. Pak pokračujte v přilévání vývaru po naběračkách a v opatrném míchání, aby se tekutina vstřebala, než přilijete další naběračku. Prostě stejně, jako kdybyste vařili italské rizoto.

3

Po 10 minutách vmíchejte červenou řepu. Po 25 minutách přisypte většinu čerstvé petrželky. Pak pokračujte v přilévání vývaru, až je pšenice uvařená al dente – trvá to celkem 30–40 minut. V poslední minutě vmíchejte většinu sýra feta, díky tomu bude pokrm báječně krémový.

4

Ihned podávejte, ozdobené zbývajícím sýrem a petrželkou. Můžete doplnit nastříhanou řeřichou, bylinkami či salátovými lístky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...