Tenhle zimní salát je skvělou volbou nejen na odlehčení po masopustu.
Suroviny
Postup
Rýži uvařte podle návodu na obalu, aby byla měkká, ale spíše al dente, nikoli rozvařená.
Mezitím připravte a v míse promíchejte ostatní suroviny do salátu až po koriandr či petrželku včetně.
Rybu rozdělte na co nejúhlednější kousky, pokud možno bez kostí, a prohřejte ji zabalenou v alobalu v troubě rozehřáté na 180°C (trvá to cca 10 minut) anebo v páře či ve vhodné nádobě v mikrovlnce.
Ořechy opražte dozlatova – nasucho na pánvi nebo na plechu v troubě, až budete prohřívat rybu.
Přísady na zálivku prošlehejte v misce nebo protřepejte ve šroubovací skleničce.
Uvařenou rýži sceďte, nechte trochu zchladnout a vmíchejte ji do směsi v míse společně se zálivkou.
Podávejte v míse nebo na servírovacím talíři, posypané rybou, opraženými ořechy a celými lístky koriandru či petrželky.