Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekový chléb s parmazánem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1254 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 45 g
Tuky 110 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle voňavé krajíčky jsou skvělé jen tak k svačině i jako příloha. Garlic bread je zkrátka klasika se zárukou.

Suroviny

máslo 125 g
česnek 2 stroužky
drcený
sůl mořská
pepř
černý, drcený
strouhaný
bazalka 1 PL
lístky, najemno
malý, na centimetrové plátky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2

Máslo, česnek, sůl a pepř dejte do kastrůlku a na mírném plameni máslo rozehřejte. Vsypte parmazán i bazalku a promíchejte.

3

Plátky chleba od sebe zlehka pomažte z obou stran česnekovým máslem.

4

Zabalte do papíru na pečení a alobalu a zapékejte 25 až 30 minut, až bude chleba zlatavý a nasákne voňavou náplní.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...