Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čevabčiči se zeleninovou rýží
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2767 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 296 g
Tuky 102 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemůžete zapomenout na balkánskou klasiku, kterou jste ochutnali na dovolené? Právě jste našli recept na to nejlepší čevabčiči se zeleninovou rýží.

Suroviny

Na čevabčiči
česnek 2 stroužky
petrželka 1 svazek
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
sůl 1 ČL
pepř 1 špetka
čerstvě mletý
Na zeleninovou rýži
olivový olej
na opékání
hrášek 100 g
cca 200 g
rýže dlouhozrnná 250 g
rajčatová pasta 2 PL
dvakrát zahuštěný rajčatový protlak
cukr ½ ČL
vývar zeleninový 200 ml
ajvar 3 PL
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
čerstvě mletý

Postup

1

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petrželku omyjte, osušte a nasekejte. Hrách rozmrazte. Papriky omyjte, osušte, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.

2

Na čevapčiči dejte mleté maso do velké mísy s polovinou cibule a česneku. Osolte, přidejte mletou papriku a pepř, 5 minut intenzivně hněťte a vmíchejte polovinu petrželky. Z mletého masa vytvarujte vlhkýma rukama 12 válečků čevapčiči (každý o rozměrech asi 3 x 10 cm) a dejte je stranou.

3

Na rýži osmahněte na pánvi na olivovém oleji 2–3 minuty papriky nakrájené na kostičky a zbývající cibuli a česnek. Přidejte rýži, mletou papriku, rajčatový protlak a cukr, 1 minutu restujte a podlijte červeným vínem. Vmíchejte nakrájená rajčata a zeleninový vývar a vařte na mírném ohni přibližně 20 minut.

4

Čevapčiči opékejte ve dvou fázích na pánvi na oleji 5–10 minut dozlatova ze všech stran. Do rýže vmíchejte ajvar, hrášek a zbylou petrželku. Znovu prohřejte, osolte a opepřete a podávejte s čevapčiči - podle potřeby s ajvarem a cibulí.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li ochutnat mleté maso předtím, než začnete tvarovat válečky, odeberte malý kousek a opečte ho na pánvi. Ochutnejte a případně dochuťte. 

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...