Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ceviche v kokosovém mléce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 844 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 68 g
Tuky 12 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vzhledem k tomu, že ryba se v tomto receptu tepelně neupravuje, dejte si záležet, aby byla opravdu čerstvá a z osvědčeného zdroje. Ceviche, tedy pokrm ze syrového rybího masa, je nesmírně osvěžující a populární v Latinské Americe. Příprava spočívá v marinování masa v citronové nebo limetové šťávě. 

Suroviny

krevety 250 g
předvařené, loupané (mohou být i čerstvě rozmražené)
mořský vlk 250 g
filet bez kůže, nakrájený na sousta
limetová šťáva 175 ml
čerstvá
pomerančová šťáva 60 ml
čerstvá
zelená, nasekaná nadrobno
na tenká kolečka
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
sůl
meloun ½ ks
cantaloupe – oloupaný, zbavený semen a nakrájený na kostky
mango 1 ks
zralé, oloupané, zbavené pecky a nakrájené na kostky
bazalka ½ svazku
jen lístky
klínky k podávání (není nutné)

Postup

1

Ve skleněné míse smíchejte krevety a kousky ryby se šťávou z limety, pomeranče, chilli papričkou a cibulí. Promíchejte, aby se mořské plody i ryba obalily a byly zcela pokryté šťávou z citrusů. Mísu přikryjte a uložte do chladničky na 1,5 hodiny, až rybí maso trochu zprůhlední a zkřehne. 

2

Přilijte kokosové mléko a vsypte nasekaný koriandr (část lístků si můžete ponechat na ozdobu). Marinujte v chladu další 2 hodiny, aby se směs proležela. Pak vmíchejte sůl, zcela nakonec přidejte meloun, mango a lístky bazalky a jemně promíchejte. Podávejte s klínky limety navíc. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...