Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chilli steaky s uzenou paprikou
Chilli steaky s uzenou paprikou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chilli steaky s uzenou paprikou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2-4 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1017 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 6 g
Tuky 76 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tenhle recept jsme oproti všem obvyklým doporučením použili tenčí plátky masa. Jídlo je rychle hotové, a hlavně chilli papričky a všechny ostatní další přísady maso hezky prostoupí.

Suroviny

olivový olej extra panenský 2 PL
steaky á 100-150g
sůl
mořská, hrubozrnná
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
drcená, sušená
paprika 2 ČL
uzená, mletá
petržel 1 hrst
hladkolistá, čerstvá, nasekaná
klínky na podávání

Postup

1

Ve velké pánvi rozpalte 1 lžíci oleje. Steaky osolte a po částech opékejte 1–2 minuty po každé straně. Maso vyjměte, odložte a uchovejte horké.

2

Do uvolněné pánve dejte zbylou lžíci oleje, česnek, sušenou chilli papričku a uzenou papriku a míchejte 1 minutu. Steaky pokapejte připraveným chilli olejem, posypte petrželkou a doplňte klínky citronu. Jako příloha se hodí chléb, kukuřičné placky i jemné bramborové pyré.

NĚCO NAVÍC
Pokud použijete tradičnější vysoké steaky, upravte podle toho dobu opékání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...