Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlazená polévka z kukuřice, paprik a rajčat

Chlazená polévka z kukuřice, paprik a rajčat

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1390 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 119 g
Tuky 106 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Téhle polévce na způsob španělského gazpacha dodává jemnost cukrová kukuřice a také žluté či oranžové papriky, které mají ze všech paprik nejjemnější chuť.

Suroviny

celé klasy cukrové kukuřice – zrna ořezaná, tupou stranou nože vytlačené zbytky klasu (lze použít i 350 g mražené cukrové kukuřice, prolité v cedníku horkou vodou a okapané)
velká (nebo víc menších – cca 500 g), nebo směs žlutých a oranžových
rajčata cherry 250 g
žlutá nebo oranžová, lze použít i jiná (podstatná je barva)
malá, na kostičky
olivový olej panenský 5 PL
+ k podávání
jablečný ocet 2 PL
lze nahradit bílým vinným octem
sůl mořská ½ ČL
nebo podle chuti
pepř ¼ ČL
čerstvě mletý, nebo podle chuti
Na okurkovou posypku
okurka ½ ks
na drobné kostičky
malá, na drobné kostičky
petrželka 2 hrsti
nadrobno
olivový olej panenský 2 PL
vymačkaná z 1 citronu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V míse promíchejte všechny suroviny na polévku, osolte a opepřete. Zakryjte a nechte stát asi 30 minut.

2

Pak rozmixujte dohladka (nemáte-li vysoce výkonný mixér, pracujte po dávkách). Poté polévku protřete přes jemné síto a uložte na 4 hodiny do chladničky.

3

Před podáváním polévky smíchejte všechny přísady na okurkovou posypku.

4

Vychlazenou polévku rozdělte do misek či talířů a podávejte s okurkovou posypkou, dalším olivovým olejem a pepřem podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Pokud netrváte na extra jemné a hladké polévce, nemusíte ji protírat přes síto, stačí jen rozmixovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč