Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlazený lískooříškový chai
Chlazený lískooříškový chai
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chlazený lískooříškový chai

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3339 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 506 g
Tuky 124 g
Vláknina 205 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle nápoj inspirovaný Indií můžete podávat jako alternativu k latte. Čaj darjeeling, černý pepř a skořice spolu s lískooříškovým nápojem vytvářejí překrásný aromatický souzvuk.

Suroviny

skořice 1 svitek
podélně rozříznutý
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný a na krájený na plátky
kardamom 6 tobolek
pepř celý 1 ČL
čaj 2 ks
2 sáčky černého čaje (nejlépe darjeelingu)
kokosový cukr 40 g

Postup

1

Do rendlíku nalijte 500 ml vody, vložte skořici, vanilku, zázvor, kardamom, hřebíček a pepř. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a zvolna vařte 10 minut bez pokličky.

2

Odstavte, ponořte čajové sáčky a nechte louhovat 3 minuty. Pak čaj vyjměte a vmíchejte kokosový cukr. Jakmile se cukr rozpustí, sceďte koření a nálev vychlaďte. Před podáváním vmíchejte lískooříškový nápoj. Podávejte s ledem.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...