Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chleba zapečený slaninou a sýrem brie

Chleba zapečený slaninou a sýrem brie

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2133 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 143 g
Tuky 77 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná svačinka, kterou připravíte dřív, než napočítáte do tří.

Suroviny

špek 4 plátky
chleba 2 plátky
pekanové ořechy 1 hrst
rukola 1 hrst

Postup

1

Nastavte gril na nejvyšší teplotu, pod grilovací rošt položte alobal – zachytí vypečenou šťávu, a ušetří vám tak čas, který byste jinak strávili drhnutím přípečků.

2

Na rošt položte slaninu a grilujte 2 minuty. Zatím si nakrájejte na plátky sýr (měli byste získat 8 dlouhých plátků) a hrušku, ze které odstraníte jádřinec.

3

Pod grilem opečte rovnoměrně z jedné strany plátky chleba.

4

Chleba obraťte a neopečenou stranu poklaďte plátky hrušky, ogrilovanou slaninou a znovu plátky hrušky. Netrapte se tím, když to vypadá trochu odbyté, ve výsledku právě to dodá jídlu na efektivitě. Navrch položte plátky sýra, posypte nalámanými pekanovými ořechy.

5

Grilujte další minutu, dokud se sýr nerozteče a není mazlavý. Sundejte z roštu a ihned podávejte spolu s listy rukoly nebo s řeřichou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...