Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíček kapustičky, cizrna & sýr akawi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2893 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 248 g
Tuky 126 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oříšková chuť cizrny vás okouzlí!

Suroviny

olivový olej 3 PL
cizrna 400 g
plechovka, slitá a propláchnutá
česnek 2 stroužky
oloupané
chilli sušené 1 špetka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
oloupaná, bez semen, na kostičky
jarní cibulka 2 ks
nasekané
máta 1 svazek
akawi 250 g
lze nahradit halloumi či pevnějším balkánským sýrem
chleba bílý 4 plátků
hummus 130 g

Postup

1

V pánvi na 1 lžíci rozpáleného olivového oleje opékejte za občasného míchání cizrnu a česnek asi 5–8 minut dozlatova a dokřupava. Pak vyjměte česnek a cizrnu osolte, ochuťte chilli a odložte stranou.

2

Do vroucí osolené vody vhoďte lístky kapusty, vařte 30 sekund, slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, aby si zachovaly barvu a křupavost. Listy dejte do mísy s okurkou, jarní cibulkou, nasekanými mátovými lístky, citronovou šťávou a 1 lžící olivového oleje. Osolte, opepřete a promíchejte.

3

Na zbylé lžíci olivového oleje opečte sýr akawi rozkrájený na 4 plátky, asi 1–2 minuty po každé straně. Pomažte chleby hummusem a na to navršte akawi, cizrnu a kapustičkovou směs.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč