Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Velmi snadné 1 forma

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1776 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 220 g
Tuky 78 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasickému ovocnému chlebíčku dodá rebarbora šťávu, a to doslova. Těsto tím zvláční, což hezky kontrastuje s kousky křupavých ořechů.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

řapík, na kousky
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sůl ½ ČL
vejce 1 ks
rozpuštěné, a trocha na vymazáni formy
nasekané

Postup

1

Rebarboru v misce prosypte trochou cukru a nechte aspoň půl hodiny stát, ale klidně i přes noc. Občas promíchejte.

2

Zbylý cukr spojte s moukou, práškem do pečiva a solí. Vejce rozšlehejte, vlijte k němu šťávu, kterou rebarbora pustila, mléko a rozpuštěné máslo. Suchou směs přimíchejte k vejci s mlékem.

3

Vmíchejte rebarboru (odkapanou) i ořechy a těsto přesuňte do vymaštěné formy na biskupský chlebíček. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu, pak otestujte špejlí. Deset minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

16.06.2008 10:54
Výborný, manžel a syn chválí! Použila jsem lískové oříšky, i ty jsou dobré. Budu opakovat.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...