Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3021 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 488 g
Tuky 88 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechte se klidně poslat k šípku! Chutná totiž skvěle!

Náš tip: Připravte si také borůvkový chlebíček z Líné kuchařky podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

pomerančová šťáva 1 ks
dolitá vodou na 250 ml tekutiny
sekané
bez stopek, bubáků a semínek, nasekané
rozpuštěné, trocha másla na vymazání formy
vejce 1 ks
rozšlehané
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 ČL
lískové oříšky 75 g

Postup

1

Prvních šest surovin smíchejte v míse. Suché přísady prosijte a přidejte do mísy.

2

Promíchejte, ale nepřehánějte to, aby byl chlebíček vláčný a nadýchaný.

3

Lehce zatřete oříšky a těsto přesuňte do vymazané a vysypané chlebíčkové formy o rozměrech 12,5 × 20 cm. Pečte při 180 °C asi půl hodiny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

24.09.2019 08:26

Výborný!!!

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...