Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebová placka s ořechy, hruškami a gorgonzolou

Chlebová placka s ořechy, hruškami a gorgonzolou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11831 kcal
Bílkoviny 293 g
Sacharidy 527 g
Tuky 962 g
Vláknina 135 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace gorgonzoly, hrušek a ořechů skvěle funguje kdekoli – od salátů přes sendviče až po chléb, který je skvělý horký stejně jako studený.

Suroviny

přepůlené, zbavené jádřinců a nakrájené na tenké klínky
nasekaných nahrubo
dolce (bez kůrky a nakrájené na kostičky)
fíkový džem
nebo čatní k podávání
Na chlebové těsto
a trocha na podsypání
sůl 1 ČL
vločková
instantní
olivový olej
podle potřeby
voda 175 ml
vlažná

Postup

1

Na chlebové těsto promíchejte v míse mouku, cukr, sůl a droždí. Přidejte jogurt, lžíci olivového oleje, vlažnou vodu a nejlépe v robotu s hnětacím hákem vypracujte pevné hladké těsto. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.

2

Troubu předehřejte na 220°C. Těsto dejte na pomoučněný vál, vyválejte z něj obdélník o hranách zhruba 25 x 35 cm a přeneste jej na olejem vymazaný plech. Shora štědře potřete olejem, poklaďte klínky hrušek a kousky ořechů a lehce je zatlačte do těsta. Posypte gorgonzolou a pečte 15–20 minut dozlatova. Podávejte zakápnuté olivovým olejem, s fíkovým džemem nebo čatní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...