Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulová polévka se sýrovým toustem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 50 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1714 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 122 g
Tuky 80 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle cibulovou polévku se sýrovým toustem vaří o svátcích maminka naší šéfredaktorky. A v tom největší hrnci! Teď si můžete krémovou cibulovou polévku uvařit i vy, o recept se s námi ráda podělila.

Suroviny

vývar kuřecí 1 200 ml
nebo zeleninový vývar
sůl
pepř
čerstvě mletý
bageta
ciabatta, veka, rozpůlené krajíčky toustového chleba nebo jiné bílé pečivo, ze kterého připravíte 6 toustů
čedar 120 g
nebo ementál či gruyèru, strouhaný
bylinky
na ozdobu

Postup

1

Cibuli nakrájejte na kolečka a osmažte na másle v silnostěnném hrnci. Až změknou, přidejte cukr a míchejte a opékejte, aby se cibule zbarvila do zlatohněda; trvá to asi 15 minut (jen pozor, nesmí se připálit). Pak přilijte bílé víno, asi 10 minut povařte a poté postupně přilijte vývar. Přiveďte k varu a nechte cca 15 minut vařit.

2

Mezitím připravte tousty. Plátky bílého pečiva nasucho opečte na pánvi nebo v topinkovači. Pak je posypte nastrouhaným sýrem a dejte pod gril zapéct, aby se roztekl.

3

Polévku rozmixujte ponorným mixérem a propasírujte přes síto. Ochuťte ji čerstvým pepřem a osolte. Cibulovou polévku rozdělte do talířů, doplňte tousty ozdobenými bylinkami a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Některé recepty doporučují zapékat tousty pod grilem přímo v talířích s polévkou. Zkuste to jen v případě, že máte supervýkonný gril, jinak by se vám tousty rozmočily dřív, než by se sýr stihl rozpéct.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč