Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulové kroužky ve slanině

Cibulové kroužky ve slanině

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13223 kcal
Bílkoviny 335 g
Sacharidy 265 g
Tuky 1200 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co je lepší než obyčejné cibulové kroužky? No přece ty obalené slaninou!

Suroviny

velká bílá, oloupaná
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
Na dip
med 8 PL
tekutý
sójová omáčka 1 PL
Na polevu
med 8 PL
tekutý
sójová omáčka 1 PL
škrob 1 ČL
voda 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Cibuli nakrájejte na asi 1,5cm široká kolečka. Oddělte od sebe jednotlivé kroužky tak, aby vám vždy zůstaly dva u sebe a dohromady jich bylo 20. V misce smíchejte suroviny na dip a kroužky v něm omočte ze všech stran. Pak kroužky obtočte anglickou slaninou kolem dokola. Konec slaniny zajistěte párátkem. Takto připravené kroužky potřete dipem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

2

Pečte v předehřáté troubě cca 30 minut, potom otočte a pečte z druhé strany ještě 15–20 minut, dokud není slanina křupavá a cibule uvnitř měkká. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

3

Mezitím si připravte polevu. Do malého rendlíku dejte svařit med, barbecue omáčku a sójovou omáčku. V hrnku si rozmíchejte kukuřičný škrob v 1 lžičce vody a přidejte do vroucí směsi. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Polevou potřete hotové kroužky a posypte je petrželkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...